„Vriesvoer.nl starte in 2016. Meer service en meer kwaliteit in “advies op maat”

Het verheugd ons om U, als gewaardeerde klant, onze dierenarts Tannetje Koning te mogen voorstellen.
Tannetje zal met haar enorme Vakkennis bijdragen aan verbetering van onze advieskwaliteit, wij heten haar van harte welkom in ons Vroesvoer.nl Team.

Mijn naam is Tannetje Koning. Ik ben 50 jaar en sinds 1994 dierenarts. De eerste jaren heb ik als regulier dierenarts gewerkt maar later kwam er toch de behoefte om wat verder te kijken. Ik had toch wel door dat het alleen met antibiotica, pijnstillers en prednison niet opschoot. Veel dieren kwamen weer terug met andere klachten en ik had de indruk dat ze eerder zieker werden dan gezonder. Al zoekend kwam ik op een internationale maillijst van holistische dierenartsen en daar werd er heel anders tegen allerlei zaken aangekeken. Over onder andere de voeding werd heel verschillend gedacht en toen een nieuweling een keer de vraag stelde wat de ervaren dierenartsen zouden doen met een hond met jeuk, was men het er unaniem over eens dat de voeding het allerbelangrijkste was. De een gaf alles gekookt, de ander alles rauw; de een deed er veel granen en groente bij en een ander juist weer niet. Maar ze waren het over een ding eens: stoppen met brokken. Dat was voor mij de aanleiding om me verder te verdiepen in voeding voor honden en katten en vanaf toen (1998) ben ik mijn eigen dieren rauwe vleesvoeding gaan geven. In 2006 is mijn boekje “voer voor carnivoren” uitgekomen en het verkoopt nog steeds goed. De interesse in gezonde voeding voor honden en katten is dus nog steeds aanwezig.

Begin 2015 werd ik benaderd door Han Heijne – manager van Vriesvoer.nl In augustus 2014 is vriesvoer.nl live gegaan en sindsdien kwamen er steeds meer gerichte vragen over het voeren van versvlees. Han had behoefte aan een dierenarts met de overtuiging dat honden en katten niet goed functioneren op brokken, brokken zijn immers een uitvinding van de mens en zo heeft de natuur het nooit bedoeld.

Na div. gesprekken was de klik er tussen ons en ik zag een mooi platform om het voeren van vers vlees te promoten. Mijn ervaring is dat veel klachten verdwijnen als de hond of kat op vlees wordt overgezet. En ik vind dat alle honden- en kattenbezitters (en hun huisdieren) daar van mee mogen profiteren. Op papier klopte het verhaaltje maar ik was erg benieuwd of de productie en waarden en normen die ze communiceren in de praktijk kloppen.

Han heeft mij aangeboden een kijkje in de fabriek en op de nieuwe verzendafdeling te nemen om alles met eigen ogen te kunnen zien. Half februari zijn wij daarom naar Perleberg geweest waar de fabriek staat, hier wordt geslacht voor menselijke consumptie volgens de strenge Duitse eisen, het mooie is dat het voer direct na de slacht verwerkt wordt en 2 uur na de productie diepgevroren is. De meeste voerfabrikanten kopen blokken met ingevroren vlees of orgaanvlees in en die blokken zijn diverse keren vervoerd en opgeslagen geweest. Er zit vaak veel vriesbrand aan en ik denk dat ze soms ook half ontdooien en weer ingevroren worden.

Aan de kleur en geur van Vriesvoer-vlees kun je zien dat het slechts 1x ingevroren is. Het ruikt vers en de kleur is echt mooi rood. Wij hebben besloten om samen te gaan werken, en (toekomstige) klanten van vriesvoer.nl kunnen als ze vragen hebben over hoe te voeren of specifieke vragen over hun hond of kat een mail sturen naar info@vriesvoer.nl sturen. Klanten die al van deze service gebruik hebben gemaakt weten al dat de gegeven antwoorden van Tannetje afkomstig waren, na een half jaar ervaring hebben wij besloten om onze samenwerking openbaar te maken. Dit is een gratis service waardoor maatwerk wordt geleverd en Uw huisdier de optimale voeding krijgt.

Wil je meer weten over vers vlees voeren of over mij,
kijk dan op you – tube https://www.youtube.com/watch?v=9eaFyna8tkg
 

Dierenarts Tannetje Koning
Dierenarts Tannetje Koning


5 % waardebon bij aanmelding voor de nieuwsbrief


Starthulp voor een begin met BARF

U wilt in de toekomst Uw trouw viervoeter volgens de BARF-methode voeden, maar U weet niet precies hoe?? meer...

Nieuw, onze Barfcalculator

Zo berekent u makkelijk de verhoudingen en de wekelijkse hoeveelheden die uw hond nodig heeft! meer...

Veelgestelde vragen

Wenst u nadere informatie over de - op de diersoort afgestemde - voeding van honden of katten? meer...


Wij zijn op Facebook te vinden
Bekijk onze Facebook pagina. meer...