VRAAG:
Ik heb een vraag over het gebruik van olie bij barf. Dient men afwisselend verschillende oliën te gebruiken of is met zalmolie de behoefte compleet gedekt? Momenteel geef ik alleen zalmolie. Hartelijk dank bij voorbaat.

ANTWOORD:
Geachte mevrouw J., hartelijk dank voor uw vraag.

Zalmolie is een zeer goed product als voedingssupplement. Deze bevat omega-3- en omega-6-vetzuren, die niet alleen belangrijk zijn voor een goede, glanzende vacht en een gezonde huid, maar ook voor de voortplanting en het immuunsysteem, en die bij ontstekingen een grote rol spelen.

Een overgang van de ene naar de andere oliesoort is niet per se noodzakelijk. Raadzamer is het om te letten op de wijze waarop de olie vervaardigd is. Oliën oxideren met zuurstof, zodat u ofwel slechts kleine fusten dient te kopen of op een goede verpakking dient te letten.

Wij hebben „Omevio“ in onze shop, een olie die over een oxi-safe-systeem beschikt. Ook dient de olie koudgeperst te zijn. Hebt u in onze dierenartsblog de bijdrage over de oliën gelezen? Wellicht vindt u nog de een of andere interessante informatie voor u!


5 % waardebon bij aanmelding voor de nieuwsbrief


Starthulp voor een begin met BARF

U wilt in de toekomst Uw trouw viervoeter volgens de BARF-methode voeden, maar U weet niet precies hoe?? meer...

Nieuw, onze Barfcalculator

Zo berekent u makkelijk de verhoudingen en de wekelijkse hoeveelheden die uw hond nodig heeft! meer...

Veelgestelde vragen

Wenst u nadere informatie over de - op de diersoort afgestemde - voeding van honden of katten? meer...


Wij zijn op Facebook te vinden
Bekijk onze Facebook pagina. meer...