VRAAG:
Ik heb katten. Een ervan vreet gewoon geen rauw vlees. Als alternatief kook ik nu het vlees en voer het zonder botten. Ik voeg supplementen toe na het afkoelen. Hoe zit dat met uw vlees? Zou ik het kunnen koken, ook wanneer er gemalen botten in zitten? Moet ik uw vlees ook van supplementen voorzien?

ANTWOORD:
Hallo, Wanneer u het vlees afkookt, ontbreken er natuurlijk waardevolle vitamines, die u dan zou moeten toevoegen. Bovendien ontbreekt het de kat aan taurine, dat in geen enkel vlees – onafhankelijk van waar u het koopt – zit, omdat het in het spiervlees van kip, rund enz. slechts in geringe mate aanwezig is en het bij muizen in de natuur in de grootste hoeveelheid voorkomt.

Taurine kan de kat echter zelf ook niet aanmaken, d.w.z. het is essentieel voor haar en moet worden aangevuld. De kip, die compleet met kraakbeen en bot gemalen is, is zo fijn gemalen dat ik niet geloof dat er verwondingen door spitse splinters kunnen ontstaan.

Desondanks zou ik altijd weer proberen om de kat om te stellen op het voeren van rauw voer, want, zoals gezegd, door het afkoken gaan er waardevolle bestanddelen in het vlees verloren.


Abonneer je op de nieuwsbrief en bespaar geld
Abonneer nu
BARF	 Abonneer nu
Naar de BARF-winkel voor katten
naar de BARF-winkel voor katten
Direct naar eBARF