Runderbloed

Runderbloed is rijk aan mineralen en sporenelementen. Vooral het hoge ijzeraandeel is een belangrijk aspect. IJzer is een...

4,69€* (5,23 * per l)
(incl. btw) plus verzendkosten.
- +

Een extra portie ijzer voor meer vitaliteit: runderbloed is bijzonder rijk aan mineralen en sporenelementen, maar heeft bovenal een hoog aandel ijzer. Een extra toevoeging van ijzer is voor de gezondheid zéér belangrijk, omdat ijzer een bestanddeel is van de hemoglobine, en deze is verantwoordelijk voor het transporteren van de zuurstof in het lichaam. Daarnaast is er het spiereiwit myoglobine beschikbaar, deze voorziet de spieren van zuurstof.

Omdat tijdens het slachtproces het uitbloeden van de dieren wettelijk is vastgelegd, bevat het spiervlees nog maar weinig restbloed. ( HCCP wetgeving! ) Daarom adviseren wij voor een complete en gezonde voeding van Uw hond of Kat het toevoegen van runderbloed.

Tip: Laat het bloed ontdooien en giet het in ijsblokzakjes, daarna weer invriezen. ZO blijft het langer goed en kunt u gedoseerd portioneren.

Na openen 3 tot 4 dagen gekoeld houdbaar. Uitsluitend bestemd voor het voederen aan dieren. Niet geschikt voor menselijke consumptie.

Voedingsadvies honden:
De Barf voedingsmethode is een biologische manier van vers vlees voeren. Dat betekent in dit geval dat de hond hetzelfde eetgedrag heeft als de wolf .De huidige hond is aan de binnenkant nog voor 98% hetzelfde als een wolf. Daarom ligt het ook voor de hand om uw geliefde viervoeter wat bloed te geven. Bloed is een uitstekende bron van eiwitten omdat, het een zeer hoog gehalte aan aan essentiële aminozuren heeft. Het is ook rijk aan mineralen en spoorelementen, in het bijzonder ijzer! Bloed bevat zowel hemoglobine en myoglobine deze zijn rijk aan IJzer, dit mineraal is op zijn beurt verantwoordelijk voor de zuurstofbinding en- voorziening.

Door het toevoegen van bloed wordt het natrium-huishouden goed gereguleerd. Volgens een studie gepubliceerd door de Universiteit in Rostock (Duitsland) zouden van de gecontroleerde Barf-rantsoenen 92% te weinig ijzer en 79,5% te weinig natrium bevatten (Prof. Wolf, Universiteit van Rostock, WDT 16-02).

Wij raden aan om honden tot 15 kg een wekelijkse dosis van 100 tot 150 ml te geven. Voor honden t/m 30 kg een dosis van 200 tot 300 ml. En voor honden die meer als 30 kg wegen, afhankelijk van de grootte 300 tot 900 ml. U kunt het uw huisdier 1x per week de dosis bloed geven, U kunt het ook dagelijks door de Vers-Vleesmaaltijden geven.

Voedingsadvies katten:
Bij katten moet de hoeveelheid bloed ongeveer 5% van zijn van het berekende BARF schema. U kunt het bloed proportioneren door de fles eerst te ontdooien en de inhoud b.v. in een ijsklontjeshouder/zakje te gieten. U kunt dat dan heel gemakkelijk per blokje(s) uit de vriezer halen. Zo blijven alle eiwitten en vitaminen in het bloed zitten. In de koelkast blijft een ontdooide fles bloed 2 tot 3 dagen houdbaar.

Extra informatie
Ja
Ja
Ja
Analytische bestanddelen
18,6 %
0,1 %
0,9 %
80,3 %
Schrijf je recensie

Let op onze Privacyverklaring.

Our Bestsellers

Misschien heb je ook geïnteresseerd in deze producten

Abonneer je op de nieuwsbrief en bespaar geld
Abonneer nu
BARF	 Abonneer nu
Naar de BARF-winkel voor katten
naar de BARF-winkel voor katten
Direct naar eBARF